Ekonomik kriz Avrupa'da insanları sokaklara döküyor. İşsizlik ve kemer sıkma politikalarının sokak yansımaları 1 Mayıs'ta açıkça ortaya çıktı. Onların gözü Taksim'deydi ancak kendi şehirlerinde çatışmalar vardı.
1-İTALYA'DA SOKAKLAR ALEV ALEV
İtalya'nın Milano kentindeki uluslararası Expo Fuarı'nın açılışı öncesi 20 bin kadar çoğu üniversite öğrencisi olan gösterici protestolara başladı. 30 Nisan'da başlayan protestolar 1 Mayıs'ta çatışmalara dönüştü, Milano sokaklarında araçlar ateşe verildi, mağazalara saldırılar düzenlendi, öğrenciler işsizlik nedeniyle İtalya Başbakanı Renzi'yi protesto ederken, EXPO büyük tepki gördü.
2-HAMBURG'DA İŞÇİLER POLİSLE ÇATIŞTI
Almanya'nın Hamburg kenti de 1 Mayıs yürüyüşü sırasında karıştı, yaklaşık 1500 kadar gösterici Hamburg'da Altona bölgesinde yürüyüş yaparken 1800 polisin müdahalesi geldi, polislerle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.
3-BERLİN GECE YARISI KARIŞTI
Almanya'da olaylı 1 Mayıs gösterilerine sahne olan Berlin'de polis bu kez geniş çaplı önlemler aldı. 30 Nisan gecesi toplanan kalabalık, güvenlik güçleri tarafından püskürtüldü, yer yer olaylar çıkarken, önceki 1 Mayıslara oranla şiddetli çatışmalar yaşanmadı.
4-ATİNA'DA UMUTLAR TÜKENDİ
Yunanistan'da Aleksis Çipras hükümetine karşı sokak gösterileri artık kendini iyice hissettirmeye başladı. Ağır ekonomik şartlardan kurtulamayan Yunanistan'da 1 Mayıs yürüyüşü sırasında Atina'da polisle göstericiler arasında çatışmalar meydana geldi.
5-LONDRA'DA DA ÇATIŞMA
İngiltere'nin başkenti Londra'daki 1 Mayıs gösterilerinde de çatışmalar çıktı.
6-MADRİD'DE EKONOMİK KRİZ ÖFKESİ
İspanya'nın başkenti Madrid'deki 1 Mayıs gösterileri, ekonomik kriz nedeniyle hükümeti protesto mitingine dönüştü, binlerce iletişim çalışanı, ekonomik yaptırımları protesto amacıyla greve gitti.
7-LİZBON'DA İŞSİZLİK PROTESTOSU
Ekonomik şartların ağırlaştığı bir diğer Avrupa ülkesi olan Portekiz'de de başkent Lizbon'da toplanan işçiler, hükümetin kemer sıkma politikalarına tepki gösterdi.
8-ABD'DE SİYAHLARLA BİRLİKTE BEYAZLAR DA AYAKLANDI
Amerika'da da sokaklar karışıktı, sebep ekonomik şartlardan çok polis şiddetiydi. Baltimore kentindeki polis şiddetine tepki gösterilerinin ardından gelen 1 Mayıs, tansiyonun doruğa çıkmasına neden oldu. Bir çok kentte polis şiddetiyle birlikte 1 Mayıs protestoları vardı. Özellikle Seattle'daki yürüyüş sırasında polisin müdahalesi sert olunca göstericilerle güvenlik güçleri çatıştı.
9-HERKESİN GÖZÜ TÜRKİYE'DEYDİ
1 Mayıs günü Avrupa hatta Amerika'daki şehirlerde çatışmalar yaşanırken Batı medyasının gözü Türkiye'deydi, Taksim gün boyu takip edildi, Alman Bild gazetesi internet sitesinde akşama kadar Türkiye'deki Taksim olaylarında polisin şiddet kullandığı yönünde yayınlar yaptı.
10-BATI'NIN 1 MAYIS YAYINLARI
Batı Medyası kendi ülkelerinde olup biten sokak çatışmalarına duyarsız kaldı. Uluslararası haber ajansları sınırlı görüntüler servis ederken, çatışma videoları daha çok sosyal medya vasıtasıyla paylaşıldı.