Otomatik Bilgi Paylaşımı ile ilgili belirsizlik sürüyor. Ülkelerin ortak sözleşme kapsamında finansal veri paylaşımı yaptığı çalışma uygulamaya kondu. Aralarında İsveç'in de bulunduğu 2020 yılında bilgi paylaşımı 54 ülkeye yapılacak. Türkiye dışında yaşayıp Türkiye'de banka hesabı olanlar açısından bilgi paylaşımı endişeleri de beraberinde getiriyor. Otomatik Bilgi Paylaşımı hakkında sıkça sorulan soruların cevapları bu yazıda.
"Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesi" başlıklı anlaşmanın Türkiye tarafından imzalanıp 20 Mayıs 2017’de Resmi Gazete'de yayınlanmasından beri Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenlilerin gündeminde Otomatik Bilgi Paylaşımı var. Paylaşımın Türkiye’de banka hesabı olanlar için ne tarz dezavantajlar getirebileceği henüz bilinmiyor.
Türkiye kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerle Türkiye arasında otomatik bilgi paylaşımının ne zaman yapılmaya başlayacağı da belirsiz. Otomatik Bilgi Paylaşımı ile ilgili sıkça sorulan sorulara dair bazı bilgi notları yayınladı. İşte Otomatik Bilgi Paylaşımı’na dair sıkça sorulan soruların cevapları: