DİĞER

İşte tasarruf etmenin 35 yolu

Business Insider sitesi, Reddit kullanıcıları tarafından paylaşılan tasarruf tavsiyeleri arasından öne çıkanları sıraladı. 1. Evde yemek yapın Akşam yemeğini dışarıda yemek masraflarınızı artırır.

2. Buzdolabı ve kilerinizi temizleyin Bir kenara koyup unuttuğunuz yiyecekleri dolabınızın kuytu yerlerinde bulabilirsiniz.

3. Toptan alın Düzenli olarak satın aldığınız ürünleri toptan alarak tasarruf edebilirsiniz.

4. Konserve almayın Taze ürünler ve kuru bakliyat genel olarak konserve ürünlerden daha sağlıklı ve ucuz.

5. Market ürünlerini deneyin Büyük marketler tarafından üretilen ucuz ürünleri deneyin.

6. Hazır yemek almayın Önceden pişirilmiş ısıtmaya hazır ya mikrodalgada pişirilmek için üretilmiş yiyeceklerin fiyatları çok yüksek olabiliyor.

7. İhtiyacınızdan fazla yiyecek almayın Çürümüş yiyecekleri çöpe atmakla paranızı çöpe atmak arasında fark yok.

8. Yemekleri toptan pişirin Sebze, bakliyat ve etleri hafta başında pişirerek bütün hafta yetecek kadar yemeğe sahip olabilirsiniz.

9. Kendi kahvenizi yapın Kafelerden almak yerine kahvenizi evde yaparak tasarruf edebilirsiniz.

10. İşyerine evden yemek götürün Bu yolla öğle yemeği masraflarınızı yarı yarıya azaltabilirsiniz.

11. Şişe su almayın Sürekli küçük şişe sular almak yerine bir matarayı doldurup onu yanınızda taşıyın.

12. Dışarıda içmeyin Dışarıda yenecek bir yemeğin yanında içeceğiniz alkollü bir içki yemek faturanızı kabartabilir. Onun yerine evde içki içmeyi tercih edebilirsiniz.

13. Harcamalarınız takip edin Aylık harcamlarınızı yazılı şekilde takip ederek nerele boşa para harcadığınızı bulabilirsiniz.

14. Kendinize hedef koyun Eğer belli bir sürede belli bir miktar para biriktirmeyi hedeflerseniz, paranızı gereksiz şeylere harcamaktan kaçınmanız kolaylaşabilir.

15. Kaliteli ürünler alın Her altı ayda bir ucuz bir çift ayakkabı almak yerine kaliteli bir çift alıp yıllarca giymek daha hesaplı olacaktır.

16. Para yerine zamanla düşünün Eğer saatte 10 lira kazanıyorsanız, 5 liralık bir kahve yarım saatlik çalışmanızın karşılığı demek olur. O kahvenin bu süreye değip değmediğine siz karar verin.

17. Satın almadan önce düşünün Beğendiğiniz bir ürünü almadan önce, "Bu ürünün benim hayatıma ne gibi bir etkisi olacak" diye düşünün. Böylece gereksiz harcamaları kontrol altına alabilirsiniz.

18. Eğlence harcamalarınızı sınırlayın Keyfiniz için yaptığınız harcamaları toptan kesmek yerine sınırlandırın. Örneğin, haftada bir sinemaya gidiyorsanız ayda bir gitmeyi deneyin.

19. Maaşınızın yarısını kenara koyun Aldığınız maaşın yarısını tasarruf hesabına koyarak daha az parayla yaşamanın yollarını bulabilirsiniz.

20. Kart borcunuzun tamamını ödeyin Kartınızın minimum borcu yerine bütün borcunu ödeyerek faiz ödemekten kurtulursunuz.

21. Faturalarınızı otomatik ödeyin İnternet hesabınız üzerinden faturalarınızı otomatik ödeyerek geç ödeme cezalarını engelleyebilirsiniz.

22. Eksi bakiyeye düşmeyin Bankaların sunduğu Kredili Mevduat Hesabı seçeneğini ya hiç kabul etmeyin, ya da mümkün olduğunca eksiye düşmemeye çalışın.

23. İhtiyacınıza göre harcayın Eğer koşmayı seven biriyseniz iyi ayakkabılara ihtiyacınız var demektir. Harcamalarınızı ihtiyaçlarınıza göre düzenlerseniz hayatınıza değer eklemeyen ürünlerden kurtulmuş olursunuz.

24. İki gün bekleyin 100 liradan daha pahalı bir ürünü satın almadan önce iki gün bekleyin. Bu süreçte fikrinizi değiştirebilir ya da ürünü tamamen unutabilirsiniz.

25. Ucuz yayınlara geçin Sıradan kablolu yayını seçerek tasarruf edebilirsiniz. Maçları seyretmek içinse bir arkadaşınıza veya dışarıya gidebilirsiniz.

26. İnternet harcamanızı kısın İnternet servis sağlayacınıza herhangi bir kampanyaları olup olmadığını mutlaka sorun.

27. Aboneliklerinizi iptal edin Okumadığınız dergi ve gazete aboneliklerini iptal edin.

28. Evde kazak giyin Kışın evde kazak giyip ısıtıcınızı kısarak ısınma masraflarınızdan tasarruf edebilirsiniz.

29. Cep telefonu tarifenizi değiştirin Kullandığınız cep telefonu tarifesini kontrol ederek ihtiyacınızdan fazlasını ödemediğinizden emin olun.

30. Farklı sigorta fiyatları alın Arabanızı sigortalatırken farklı firmalardan fiyat alın.

31. Kredinizi yapılandırın Kredi ödemelerinizi yeniden yapılandırarak aylık harcamalarınızı kısabilirsiniz.

32. Kütüphaneye gidin Kitap ve DVD satın almak yerine kütüphaneden ödünç alabilirsiniz.

33. İkinci el eşya alın Özellikle kıyafetlerinizi iyi durumdaki ikinci el ürünlerden seçerseniz kimse yeni bir kıyafetle arasındaki farkı anlayamaz.

34. İşe bisikletle gidin Mümkünse işe araba veya toplu taşıma yerine bisikletle giderek hem masraflarınızı azaltıp hem de egzersiz yapabilirsiniz.

35. Yatırım yapmayı öğrenin Bileşik faiz gibi araçları inceleyerek size uygun yatırım araçlarını bulabilirsiniz. Henüz piyasalara yatırım yapacak kadar paranız olmasa da gelişmeleri takip ederek piyasaların işleyişi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz