TEKNOLOJİ

İsveç'in kilit şirketi, Google'yi geride bıraktı

İsveç firması yenilikçilik sıralamasında google'yi geride bıraktı Forbes tarafından açıklanan en yenilikçi 100 şirket arasında Tesla, Facebook ve Amazon gibi tanınmış şirketler listese başı olurken, İsveç'in bir firması da listede önemli yer aldı. İşte en yenilikçi 100 şirket listesinde ilk 10 sırayı paylaşan firmalar.

10. Facebook Mark Zuckerberg ve sosyal ağları ilkbaharda herkesin konuştuğu firma olmuştur. Cambridge Analytica ile skandalın süitlerinde, genç multi-milyarder ABD Kongresi ve Avrupa Parlamentosu'nu sorgulamaya zorlandı. Şirket, dünyanın dördüncü en değerli markası ve ABD'nin en iyi 31'üncü işveren sıfatıyla sıralandığı Forbes'in listelerinde yer aldı.

9. Naver Güney Koreli sosyal ağ devi Naver, diğer şeylerin yanı sıra, ülkenin en büyük arama motoru Just Naver olarak çalışıyor. Google arama motoru gibi Naver da çok çeşitli ürünler sunuyor ve internete bir Kore portalı olarak çalışıyor. Şirket, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerle bloglar olarak erken çalışmış ve bugün haberler, okul malzemeleri ve mesajlaşma servisleri ile çalışmaktadır. Şirket 1999 yılında kurulmuş ve genel merkezi Seoul'ün başkenti yakınlarındaki Seongnam şehrinde bulunuyor. Forbes, şirketi dünyanın en yenilikçi dokuzuncu ürünü olarak konumlandırıyor ve onu dünyanın en iyi işverenleri arasına yerleştiriyor.

8. Hindustan Unilever Hindustan Unilever, Hindistan'ın en büyük tüketim malları şirketidir. Şirket, yiyecek ve içecek ve kişisel hijyen gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

7. Incyte 1991 yılında Roy A. Whitfield, Amerikan biyoteknoloji şirketi Incyte'i kurdu. Şirket ciddi hastalıklara karşı yeni deneysel ilaçlar geliştiriyor. 2018 ilkbaharında şirket ciddi bir tepkiyle karşılaştı. Bir umut verici kanser ilacı onaylanmadı ve şirketin hisse fiyatı bir günde 4 milyar $ değer kaybetti. Düşüşe rağmen, bu dünyanın yedinci en yenilikçi şirketleri gibi rütbesi var.

6. Netflix Netflix şu anda dünya çapında yerel pazarlara girmek için saldırgan bir kampanyaya sahip. SVT'nin CEO'su Hanna Stjärne, SvD röportajında ​​“Şirket bir tehdit değil” dedi ve Amerikan akım devi, İsveçli tiyatroyu kamu hizmeti şirketi kadar iyi yapamayacağını belirtti. Açıkça, posta yoluyla bir film kiralama yolunu açan şirket, yenilikler getirip içerik yaratmada yeteneklidir. Forbes, şirketi dünyanın altıncı en yenilikçi olarak konumlandırıyor. Ayrıca dünyanın en iyi işverenleri listesinde 76. sırada.

5. Amazon.com Jeff Bezo'nun e-ticaret devi büyüyor ve inovasyon zenginliği harika. Şirket hala A'dan Z'ye her şeyi satıyor, ancak Amazon'un fiziksel mağazaları var ve küresel teknoloji sahnesinde önemli bir oyuncu. Şirketin dijital asistanı Alexa, evden sonra evlerini fethetti ve Bezos'un kendisi dünyanın en zengin adamı oldu. Şirket, Forbes'in en yenilikçi şirket listesinde beşinci sırada yer alıyor. Amazon aynı zamanda dünyanın en değerli beşinci markasıdır.

4. Tesla Bu milyarder Elon Musk, istediği tüm açıklığı ile iletişim kurduğu dünyayı değiştirmek istiyor. Sadece endüstrilerinde birçok farklı şirket kendi istekleri konusunda göz kamaştırıyor. Mesela, Musk, SpaceX şirketi ile insanlığı uzaya taşıyacak ve The Boring Company ile dünyanın trafik sıkışıklıklarını durduracak. Musk imparatorluğunun en parlak yıldızı ise araba şirketi Tesla'dır. Birçoğu şirketin Musk tarafından kurulmuş olduğuna inanıyor, ancak daha sonra şirkette çok iyi bir oyuncu oldu. 2008'de CEO olarak görev aldı ve Dümen'de Musk ile birlikte Tesla herkesin istediği elektrikli araba oldu. Şirketin inovasyon zenginliği yadsınamaz. Örneğin, klasik sıcak noktalardan, kendinden tahrikli arabalardan ve yenilikçi kamyonlardan daha hızlı elektrikli arabalar alın mesajı veriyor. Tesla, 2018 yılında dünyanın en yenilikçi 100 şirketinin Forbes listesinde dördüncü.

3. Salesforce.com Dünyanın en yenilikçi üçüncü şirketi, farklı bulut tabanlı servislerle çalışan bir yazılım şirketidir. Üçüncü olarak, ABD şirketi Salesforce.com'u satıyor. Şirketin odak noktası CRM'dir, bu yüzden şirketlerin hem yeni hem de mevcut müşterileriyle güçlü ilişkiler kurmasına yardımcı olmak istiyorlar. Salesforce'a göre şirket, "şirketlerin, müşterileri ile tamamen yeni yollarla iletişim kurmalarına yardımcı olan piyasadaki en iyi platform çözümlerinden biri" sunuyor. Salesforce.com 1999 yılında kuruldu ve genel merkezi San Fancisco'da bulunuyor. Şirket ayrıca Forbes'in dünyanın en iyi işverenleri listesinde de yer alıyor.

2. Workday Golfçüler için, Workday şirketi belki de en popüler olanı golf sporunda en çok kazanan Phil Mickelson'ın sponsoru olarak bilinir. Yazılım şirketi, dünyanın en büyük şirketlerinin, okullarının ve hükümet kuruluşlarının bazılarına bulut tabanlı İK hizmetlerini sunmaktadır. Workday 2005 yılında kuruldu ve merkezi Pleasanton, California'da bulunuyor. Forbes, şirketi 2018 yılında dünyanın en yenilikçi ikinci şirketi olarak kabul ediyor.

1. ServiceNow Forbes'a göre dünyanın en yenilikçi 2018 şirketi Kaliforniya merkezli ServiceNow şirketidir. 2004 yılında kurulan şirket, bulut hizmetlerini işletiyor ve diğer şirketleri ve iş akışlarını dijital ortama odaklıyor. Şirket şu anda 30 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve 4000'den fazla müşteriye sahip. Forbes, şirketin ürünleri sadelik ve esneklik üzerine odaklandığı için şirkete dünyanın bir numarası konumundadır. ServiceNow, şu an "Broke'dan Billionaire'a" yazan Forbes'da ünvanı olan 63 yaşındaki Fred Luddy tarafından kuruldu.

İsveçli Assa Abloy Dünyanın en yenilikçi 100 şirketi arasında yer alan İsveçli kilit devi Assa Abloy 78. sırada. Basın bülteninde Assa Abloy Başkanı ve CEO'su Nico Delvaux, "İnovasyonumuzla elde ettiğimiz başarılardan gurur duyuyorum." dedi. "Forbes'in listesinin bir parçası olmak, inovasyon ve teknoloji odaklı kültürümüzün ödediği açık bir kanıt. Sıralama, şirketin Google’dan daha üst sıralarda yer almasını sağlıyor. Google'ın ana şirket Alfabesi ilk önce 79'u alır.