Türk Hava Yolları uçağı iniş yaptıktan sonra pistten çıktı ve kaza yaptı. Bu kazada yolcuların hafif yaralı oldugu bildirildi. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler.. Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağı Katmandu Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak kazaya sebebiyet verdi. Uçakta ise maddi hasar meydana gelirken, Yolculardan hafif yaralıların olduğu öğrenildi. THY'nin Airbus A330 tipi TC-JOC kuyruk tescilli TK-726 sefer sayılı İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağı, dün akşam saat 20.25 sıralarında 223 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. THY uçağı Katmandu Havalimanı'na inişinden kısa bir süre sonra pistten çıktı. Kazada bir yolcu hafif yaralanarak hastaneye sevk edilirken, uçakta bulunan diğer yolcular uçaktan tahliye edilip terminale götürüldü. Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç resmi twitter adresinden açıklamalarda bulundu. Açıklamada yer alan ifadeler şöyle: "Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda bir yolcumuz hafif yaralanmış hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlamıştır. Olayın nasıl geldiği yapılacak teknik incelemenin ardından belirlenecektir."
Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı ya da kısaca THY, Türkiye'nin ulusal havayolu şirketi yani bayrak taşıyıcısıdır. THY'nin merkezi Atatürk Havalimanı'ndadır. Ayrıca Ankara'da, Esenboğa Uluslararası Havalimanı'nda da bir hub'ı bulunmaktadır. Türk Hava Yolları'nın uçuş ağı Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu, Kuzey Afrika, Güney Afrika , Kuzey ve Güney Amerika'ya kadar uzanmaktadır. Borsa İstanbul'da THYAO kodu ile işlem görmektedir. 2014 yılında toplam 54,7 milyon yolcusu vardır.Skytrax'ın 2014 ödüllerine göre[5] Avrupa'nın en iyi havayolu ve Dünya'nın en iyi 5. havayoludur. Ayrıca bunun dışında birçok alanda yüksek dereceler elde etmiştir. Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları, yakında başlanacak noktalar ile birlikte, 108 ülkede 218 dış hat (Askıya alınan destinasyonlar hariçtir; Hong Kong, Kosova, KKTC ve Tayvan ayrı ülke olarak kabul edilmektedir) ve 42 iç hat (Anadolujet'in uçtuğu noktalar hariç) olmak üzere toplamda 260 noktaya sefer düzenlemektedir. Bu uçuş ağı ile en çok uçuş ağı bulunan hava yolları listesinde dünyada 4. sırada yer almaktadır.Devlet Hava Yolları olarak kuruluşu
20 Mayıs 1933 tarihli 2186 sayılı kanunla kurulan ve ilk adı Havayolları Devlet İşletme İdaresi olan THY, 1935 yılına kadar Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı kaldıktan sonra 2744 sayılı kanunla, Bayındırlık Bakanlığı'na bağlanmıştır.O zamanlardaki ismiyle Devlet Hava Yolları İşletmesi, şimdiki adıyla THY, beş uçak ve 23 koltuk kapasitesi ile Ağustos 1933 tarihinde seferlere başlamıştır.
1933 yılındaki filo:
2 adet King Bird (5 koltuklu)
2 adet Junkers F-13 (4 koltuklu)
1 adet Tupolev ANT-9 (10 koltuklu)
İlk genel yönetim merkezi Ankara'dadır. İdarenin adı, 03.06.1938 tarih ve 3424 sayılı kanunla, Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü'ne çevrilmiş ve katma bütçeli bir idare olarak Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanmıştır. Nihayet 21 Mayıs 1955 tarihli ve 6623 sayılı kanunla Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü kaldırılmış, Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı adı ile her nevî hava nakliyatı ve buna müteferri yapmak ve hususî hukuk hükümlerine göre idare edilmek üzere Hükûmete bir Anonim Ortaklık kurma yetkisi verilmiştir. 20 Şubat 1956 tarihinde Esas Mukavelenâmesi'nin Bakanlar Kurulu'nca tasdik edilmesi, Ticaret Sicili'ne kayıt ve ilan olunması ile Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı kurulmuş ve 1 Mart 1956 tarihinde faaliyete geçmiştir. Kuruluşundaki sermayesi 60 Milyon TL idi.
THY uçağında korku dolu anlar!
Bunlar da ilginizi çekebilir